Vetenskapen bakom en naturlig hud

Ett hälsosamt mikrobiom är essentiellt för att hålla huden ung och fräsch längre. Esse kallar det “rewilding” och är vetenskapen bakom att få huden tillbaka i sin naturliga form genom bioteknologi.  Esse skapar rätt förutsättning så att de naturliga mikroberna kan blomstra och på så sätt återställa hudens ekosystem.

Ditt huvudsakliga försvar

Mikrobiom är ett ekosystem med miljarder av olika mikrober som skyddar huden mot patogener. På samma sätt som med din maghälsa så finns det bakterier, svamp och virus som behövs för att skydda huden och att stärka immunförsvaret. De hjälper huden att producera hyaluronsyra och andra mukgörande ämnen medan de stabiliserar hudens ph-värde. På så sätt blir huden lugn och frisk hud som inte enbart ser fräschare ut men som också fördröjer åldrandeprocessen. Huden är kroppens största organ och det är viktigt att ta hand om den.

Moderna hudproblem

Vår moderna livsstil bidrar inte till någon hjälp för våra mikrobiska stöttepelare. Mindre kontakt med naturen än tidigare vilket resulterat i mindre mångfald av mikrobiom. Användningen av kemiska skönhetsprodukter med tensider och parabener bryter ner vårt mikrobiom. Resultatet blir en ökning av känslig hud, akne och andra hudåkommor. 

Bioteknologi är svaret

Esse erbjuder vetenskapliga, hållbara och ekologiska lösningar via bioteknologi. Våra produkter skapar en miljö som tillåter den natuliga mikroba floran att väckas till liv igen och blomstra. Prebiotika och probiotika i ekologisk hudvård hjälper till att återställa balansen i huden. Detta kallar vi “rewilding” – resulatet en yngre och hälsosam hud. 

Probiotika och prebiotika

Probiotika är levande mikrober som kan ändra hudens system för att främja ett  a måmgfaldigt ekosystem hälsosamt nog att stå emot yttre påfrestningar från patogener. De bromsar även hudens åldrande genom att reducera inflammation. Esse matar huden med probiotika och prebiotiska näringsämnen för att säkerställa att hudens ekosystem fungerar optimalt. 

Läs mer om probiotika och prebiotika nedan

Bakuchiol – naturens svar på retinol

“Naturens svar på retinol” kräver ytterligare förklaring av denna växtbaserade ingrediens och hur du integrerar den i din hudvårdsrutin. Bakuchiol som används i hudvård är urvunnet och renat från bakuchiplantans…

Can you change your microbiome?

An unhealthy skin microbiome results in unhealthy skin and increases the rate of ageing but you can shift your skin microbiome toward a diverse, balanced state. Learn more from Esse’s…

What does my microbiome do for me?

We know gut microbes aid in digestion and deliver nutrients. They also produce vitamins, maintain blood pressure, and affect your mood. Because we rely on so many partnerships, we can…

Probiotics strengthen barrier function

Remedy Sensitivity – Probiotics strengthen barrier function and protect you from pathogens so they automatically guard your immune system from exposure to unnecessary triggers. Apart from acting as a shield of armour,…

Probiotics and skin immunity

YOUR SKIN HAS AN IMMUNE SYSTEM AND IT IS VITAL IN THAT IT PROTECTS YOU FROM PATHOGENS. Keratinocytes, the most common skin cells in the epidermis (the outer most layer…

The future of skincare

In 2003 the Human Genome Project declared that the sequencing of the human genome was complete after 13 years of intense research. It cost $2,7 billion. Now you can have…

Esse grundare

Trevor Steyn

Forskare, man, innovatör, pappa, friluftsmänniska, yogi

Min mentor, professor Siegfried Drewes, introducerade mig till den högsta vetenskapen vid ung ålder vilket har gynnat företaget på många sätt. Kunder köper resultat, inte etik. Vårt jobb är att producera hållbara produkter som erbjuder bättre resultat än konventionella varumärken.

“Esse är på god väg mot perfektion"

Att erbjuda en hållbar lösning

Jag tror inte på att skada huden för att nå snabba resultat.  Eller att skada planeten för vinst. Jag tror på att skapa en hållbar lösning inom hudvård som slår ut konkurrenterna i det långa loppet. 

Att vara innovatör inom mikrobiomfokuserad hudvård

Innovation är inte marknadsföring. Äkta innovation gör skillnad på riktigt och det är vad jag vill att Esse ska syssla med.

Att vara etisk på en helt ny nivå

Mitt mål har aldrig varit att ha det största hudvårdsföretaget i världen. Det tar tid, energi och resurser att skapa mer effektiva produkter och vi kommer aldrig att bli lika lönsamma som de stora multinationella bolagen.

Att vara en upphovsman till förändring

Det är inte lätt att ändra ett hundraårigt beteende när det gäller användningen av fabriksproducerade hudvårdsprodukter. Mitt mål är att inspirera branschen att vilja göra saker bättre. 

Hudproblem

Lär mer om din hud här

Akne

Ta reda på mer

Torr hud

Ta reda på mer

Ögonpartiet

Ta reda på mer

Fet hud

Ta reda på mer

Pigmentering

Ta reda på mer

Känslig hud

Ta reda på mer

Mogen hud

Ta reda på mer

Etik före vinst

Esse tror inte på att skada huden för att nå snabba resultat. Vi optimerar hudhälsan för att bromsa åldrandet långsiktigt tillsammans med biokemi som ger positiva effekter på hudens mikrobiom. Alla våra produkter har ett ph-värde på 5 genom att använda milda konserveringsmedel och nedbrytbara löddrande formuleringar. Vi har alltid stått fast vid våra grundprinciper: vi stöttar en rättvis handel, är ekologiskt certifierade, veganska, ej djurtestade samt koldioxid- och  plastneutrala

Website_Icons_100x100px12

Certified organic

Sedan starten har Esse varit en naturlig del av Ecocerts ekologiska stadgar. Vi har tagit bort skadliga ingredienser genom att noga kontrollera produktionslinjen från råvara till färdig produkt. Ecocert kontrollerar våra förpackningar och ser till att materialet är säkert att använda, nedbrytbart och inte löses upp i själva produkten över tid.

Läs mer om Ecocert här: www.ecocert.com

 

Website_Icons_100x100px14

Koldioxidneutralt

Esse minskar mer och mer på utsläpp och vi mäter vår energianvändning på årlig basis för att maximera effektiviteten och ständigt förbättras. Men vi tror ändå att vi kan vara ännu effektivare och därför köper vi klimatpoäng för att försvara den mängd av koldioxid vi ändå använder.

Läs mer om Credible Carbon här: www.crediblecarbon.com


Website_Icons_100x100px13

Plastneutralt

Esse har ansträngt sig för att hjälpa till att skydda haven genom att bli plastneutrala.

Vi samarbetar med Cleanhub för att säkerställa att den plast vi använder blir uppsamlad och återvunnen.

Cleanhub tar hand om i runda slängar 15 miljoner ton plast från mer än 70 länder och uppmuntrar lokala samhällen att starta upp återvinningsföretag. 

www.cleanhub.com

 

 
Website_Icons_100x100px15

Ej djurtestat

Esse testar inte sina produkter på djur. Vi köper heller inte ingredienser från leverantörer som gör det. Det finns åtskilliga andra metoder att använda sig av och vi testar på frivilliga personer. Vi är ackredoterade medlemmar av PETA och Beauty Without Cruelty

Läs mer om Peta här: www.peta.org

Läs mer om Beauty without cruelty här:

www.beautywithoutcruelty.com 

 

Website_Icons_100x100px19

Veganskt

Esse är ackrediterat ac The Vegan Society, global standard för produkter utan animaliska ingredienser eller som testar på djur. Vi kommer alltid att använda ingredienser som är fria från animaliska ingredienser i våra produkter och kommer aldrig att stödja en oetisk linje gällande djurtester. Vi kommer endast att använda animaliska ämnen när det saknas växtbaserade alternativ och använder då enbart ingredienser som inte skadar djur på något sätt i processen. Vi kommer alltid att vara transparenta om vi använder oss av animaliska ämnen och varför vi i så fall gör det. Esse kompromissar inte på denna princip när det gäller samarbetet med våra leverantörer. Vi sätter alltid människan ohc planet först! 

Läs mer om The Vegan Society här: 

www.vegansociety.com

 

Website_Icons_100x100px20

Rättvis handel

Esse är engagerade i rättvis handel av naturliga produkter. De naturliga växter som växer i det vilda skördas av lokala samhällsinvånare och processas för att bli de mest avancerade ingredienser i våra produkter. Den rättvisa handeln av naturliga produkter har bidragit till att öka levnadsstandarden hos tusentals människor. Genom att köpa rättvisemärkta produkter hjälper vi bland annat kvinnor att skicka barnen till skolan, gå till doktorn, investera lokalt och att även bygga sig ett hus. 

Genom att stötta en rättvis handel ser Esse till att säkerställa att växter blir skördade i det vilda för att maximera styrkan i extrakten. Men det viktigaste av allt är att vi hjälper människor att skapa en mer hållbar framtid för sina familjer.