Fet hud

Vårda en fet hud genom att skapa en gynnsam miljö för de goda bakterierna

Fet hud håller huden ung längre men överdriven talgproduktion kan påverka hudhälsan. Hälsosamma mikrober absorberar överskott av talg så dessa mikrober behöver tas om hand. En naturligt fet hud har en tendens att vara tjockare och med större porer. Makeup sitter sällan på plats särskilt bra och pormaskar, blemmor och tilltäppta porer är vanligt. Många tror att deras hud är fet och det kan vara svårt för en hudterapeut att övertyga kunden om att det inte är en bra idé att torka ut huden. 

Skräddarsydda produkter

Rådgör med din hudterapeut för den bästa hudvårdsrutinen för din hud.

Livsstilsval

Din livsstil kan påverka din hud

  • Använd alltid ph-neutrala produkter (pH 4.5).
  • Undvik uttorkning av huden genom att undvika produkter som innehåller alkohol och starka löddrande egenskaper. Lerbaserade masker och rengöringsprodukter rekommenderas för att rengöra huden på djupet och för att exfoliera huden på ett skonsamt sätt. 
  • Undvik överdriven rengöring då detta kan överstimulera huden att producera mer lågkvalitativ talg som kan trigga inflammation i huden.
  • Undvik uttorkande rengöring och ansiktsvatten med alkohol då båda påverkar hudens naturliga mikroflora och barriär negativt. 
  • Tillsätt kosttillskott med magnesium och zink för att stötta produktionen av hyaluronsyra. 
  • Använd produkter som innehåller hyaluronsyra som ökar fuktnivån i huden och som har en balanserande effekt på talgproduktionen.

Behandlingar